Hård hud

Når et hudområde udsættes for vedvarende tryk fortykkes det, og der opstår hård og for hornet hud. Hudfortykkelsen opstår for at styrke og beskytte huden mod fortsat slid. Hård hud behøver ikke gøre ondt, men i de tilfælde den bliver smertefuld, er det nødvendigt med behandling.

Hård hud uden klar afgrænsning er hyppigst på fødderne og hænderne over knogler. De kan variere i farve fra hvid til grågul, brune eller røde, det kan være smertefrie men også utroligt øm samt stikke og brænde.

Hvis man ikke på egen hånd kan håndtere den hårde hud og den bliver ved med at genere eller gøre ondt, bør man kontakte Dynamisk Fodpleje og normalt behøver hård hud ikke akut behandling

Når man har fjernet den hårde hud, kan man blive helt rask, hvis man fjerner årsagen til, at problemet opstod og i nogle tilfælde er det ikke muligt. Men med hyppig og regelmæssig renlighed og behandling for at opløse den hårde hud og skrab det tykke område med mellemrum, kan man opnår næste helt pæne og flotte fødder igen.

Comments are closed.